Zonnewarmte

Slim gebruik van zonnewarmte met heat pipes en zonneboilers

Zonnewarmte systeem met buizen

Bij EG2 vinden we het belangrijk om de voordelen van zonnewarmte volledig te benutten. Daarom bieden we geavanceerde oplossingen zoals heat pipes en zonneboilers. Die zorgen voor een efficiënt gebruik van zonnewarmte in gebouwen. Ontdek hoe deze technologieën kunnen bijdragen aan duurzaamheid, energiebesparing én een verhoogd comfort.

Luxe zwembad verhit met zonnewarmte

Heat pipes

Efficiënt warmtetransport

Heat pipes zijn gesloten buizen gevuld met een warmtegeleidende vloeistof, die een uiterst efficiënte manier bieden om warmte te transporteren. Wanneer zonlicht de heat pipe verwarmt, verdampt de warmtegeleidende vloeistof en stijgt de damp naar het koudere gedeelte van de buis. Daar condenseert het en geeft het warmte af.

Deze warmte kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen:

  • verwarmen van water
  • ruimteverwarming
  • verwarmen van zwembaden

Door gebruik te maken van heat pipes wordt warmte snel en effectief overgedragen, wat resulteert in energiebesparing en verhoogd comfort in gebouwen.

Zonneboilers

Duurzame warmte door zonlicht

Zonneboilers maken gebruik van zonlicht als hernieuwbare energiebron om warm water te produceren. Ze bestaan uit zonnecollectoren die zonlicht absorberen en omzetten in warmte. Deze warmte wordt vervolgens overgedragen aan een warmtedrager, zoals water of een antivriesoplossing, die circuleert naar een opslagtank. In de opslagtank wordt het warme water opgeslagen en kan het worden gebruikt voor diverse warmwatertoepassingen in het gebouw.

Zonneboilers bieden een duurzame en kosteneffectieve oplossing om te voorzien in de warmwaterbehoefte, waardoor de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wordt verminderd en de CO2-uitstoot wordt gereduceerd.

Groothoeklens naar de lucht gericht met een groene boom in het midden met gebouwen daaromheen.

Kies voor zonnewarmte

Door slim gebruik te maken van heat pipes en zonneboilers, kunt u profiteren van de voordelen van zonnewarmte in uw gebouw. U bespaart energie, verlaagt uw energiekosten en draagt bij aan een groenere toekomst.
Neem contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het maximaliseren van het gebruik van zonnewarmte in uw gebouw.