Slim energiemanagement

Energiemanagement voor woningen, kantoren en gebouwen

Slim energiemanagement systeem ingebouwd in een muur met digitaal scherm.

Bij EG2 begrijpen we dat efficiënt energiemanagement essentieel is voor diverse soorten gebouwen, zoals woningen, kantoren en andere complexen. Daarom bieden wij oplossingen die u helpen om energie te optimaliseren, kosten te verlagen én duurzaamheid te bevorderen.

Moderne abstracte woning verlicht van binnen met slimme dots die met elkaar connecten.

Energie-optimalisatie

Ons energiemanagementsysteem (EMS) maakt gebruik van slimme algoritmen om uw energieverbruik te optimaliseren. Het houdt rekening met de vraag en het aanbod van energie, zodat u overtollige energie kunt opslaan en gebruiken op momenten van hoge vraag. Dit helpt u om uw energiekosten te verlagen en uw energie-efficiëntie te verbeteren.

Indien gewenst kunnen we thuisbatterijen op het EMS aansluiten waardoor u de overtollige energie die wordt gegenereerd door zonnepanelen of andere hernieuwbare energiebronnen kunt opslaan. Deze opgeslagen energie kan later worden gebruikt wanneer de vraag hoog is of wanneer er geen energieopwekking is. Zo kunt u uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet verminderen en zelfvoorzienend worden.

Met ons EMS kunt u profiteren van piektarieven en energiebesparingsprogramma’s. U slaat energie op wanneer de tarieven laag zijn en deze gebruiken wanneer de tarieven hoger zijn. Hiermee kunt u uw energiekosten verder verlagen en uw energiegebruik efficiënter beheren.

Slimme apparaten

Het EG2 EMS werkt naadloos samen met slimme apparaten en sensoren in uw gebouw. Bijvoorbeeld slimme thermostaten, verlichtingssystemen en slimme meters. Hierdoor kunt u deze apparaten op afstand bedienen en gegevens verzamelen om uw energieverbruik verder te optimaliseren en te automatiseren.

Ook maakt het EMS het mogelijk het energieverbruik in woningen of andere panden realtime te monitoren en te analyseren. U kunt gedetailleerde rapporten genereren over uw energiegebruik, energiepieken identificeren en trends volgen. Dit geeft inzicht in energiepatronen en helpt u bij het nemen van weloverwogen beslissingen voor energiebesparing.

Groep met mensen in een meeting met technisch papierwerk over energiemanagement.

Ontdek de voordelen van ons veelzijdige en schaalbare energiemanagementsysteem

Neem contact met ons op om meer te weten te komen over ons energiemanagement- en batterijopslagsysteem en hoe we uw gebouwen energie-efficiënter en duurzamer kunnen maken. Samen kunnen we een positieve impact hebben op uw energieverbruik, kosten en het milieu.