Energieopslag

Duurzame energieopslag met thuisbatterijen

Dak van een groot gebouw belegd met zonnepanelen.

Met de opkomst van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen, wordt het steeds belangrijker om de opgewekte energie efficiënt te benutten. Thuisbatterijen maken het mogelijk om de overtollige energie die zonnepanelen produceren op te slaan en te gebruiken wanneer dat het meest nodig is. Door eigen energie op te slaan, vermindert het de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Daarbij komen de voordelen van de lagere energiekosten en een verminderde CO2-uitstoot.

Constructie van woningen belegd met zonnepanelen

Voordelen van thuisbatterijen

Zelfvoorzienend

Een thuisbatterij kan eigen opgewekte energie opslaan en gebruiken wanneer dat nodig is. Dit stelt de gebruiker in staat om zelfvoorzienend te zijn en minder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet, vooral tijdens piekuren of bij stroomuitval.

Energiereserve

Thuisbatterijen fungeren als een energiereserve voor noodgevallen. Als er een stroomstoring optreedt, worden essentiële apparaten van stroom voorzien. Door energie op te slaan in batterijen worden andere noodstroomvoorzieningen voor bijvoorbeeld veestallen of koeling overbodig.

Kostenbesparing

Door gebruik te maken van opgeslagen energie tijdens piekuren, wordt een besparing op de energiekosten gerealiseerd. Door een slim systeem wordt de opgeslagen energie gebruikt wanneer de tarieven hoger zijn.

Duurzaam verbruik

Thuisbatterijen dragen bij aan een duurzaam energiegebruik doordat ze helpen bij het maximaliseren van het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Overtollige zonne-energie wordt opgeslagen en gebruikt wanneer de zon niet schijnt.

Gezoomd op dak met zonnepanelen

Sorteer voor op de toekomst en voorzie uw gebouwen van EG2 thuisbatterijen

Onze thuisbatterijen zijn ontworpen met oog voor efficiëntie, duurzaamheid en gebruiksgemak. We bieden maatwerkoplossingen die perfect zijn afgestemd op energiebehoeften. Onze deskundige technici geven begeleiding bij elke stap van het proces, van advies en installatie tot onderhoud en service.